Działamy z wyobraźnią i pasją
Lavazza
Kawa najwyższej jakości spośród mieszanek opracowanych przez firmę Lavazza. Przygotowana dla wymagających konsumentów, najbardziej eleganckich oraz prestiżowych kawiarni i restauracji. Pienaroma jest kompozycją ziaren Arabiki, sprowadzonych głównie z Brazylii i regionu gór Centralnej Ameryki. Rezultat to słodki, delikatny i bogaty smak. Uwieńczone sukcesem połączenie ziaren o różnym pochodzeniu nadaje kawie lekko kwiatowy, cielisty i pełny smak. 100% arabica
Lavazza Tierra spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających kawoszy. Doskonała kompozycja  o charakterystycznym aromacie i głębokim smaku o lekko słodkiej i kwiatowej nucie. Wyselekcjonowane ziarna arabiki poddane odpowiedniemu procesowi palenia gwarantują niepowtarzalny smak i aromat każdej filiżanki uzyskanego napoju. 
Lavazza Tierra jest efektem projektu " Tierra ", który został zainicjowany w 2004 roku przez firmę Lavazza, we współpracy z amerykańską organizacją pozarządową Rainforest Alliance. Program obejmuje trzy kraje Ameryki Łacińskiej: Honduras, Kolumbię i Peru. W sumie zaangarzowanych jest ok. 165 plantacji. 100% arabica
Lavazza Top Class to idealnie zbalansowana, średnio palona kawa o delikatnym czekoladowym posmaku. Ziarna azjatyckie zapewniają jej lekką słodycz, brazylijskie natomiast sprawiają, że kawa uzyskuje łagodny charakter. To wszystko w połączeniu z delikatnymi odcieniami aromatów kawowców wywodzących się z gór Ameryki Centralnej sprawia, że każdy łyk kawy to niezapomniana podróż w najdalsze zakątki rejonów upraw. 90% arabica 10% robusta
Mieszanka kilku odmian Arabik z południowo amerykańskich plantacji oraz indonezyjskej Robusty. Super Crema posiada łagodny, aksamitny i lekko kwaskowaty posmak. Cechą szczególną tej kawy jest piękna i długo utrzymująca się na powierzchni crema. Dedykowana do przygotowywania kaw czarnych.
60% arabica 40% robusta
Lavazza Grand Espresso jest liderem wśród kaw na rynku gastronomicznym we Włoszech. Mieszanka tej kawy pozwala łatwo zniwelować niedoskonałości ekspresu do kawy. Możliwe jest to dzięki doskonale zbalansowanej mieszance ziaren Arabiki pochodzącej z Centralnej i Południowej Ameryki z azjatycką i afrykańską robustą uzyskiwaną metodą płukania. Grand Espresso charakteryzuje się mocnym, słodkim i intensywnym smakiem oraz zdecydowanym, cielistym posmakiem. Wykorzystanie tej kawy zapewnia doskonały rezultat końcowy - smak typowego włoskiego espresso. 40% arabica 60% robusta
Lavazza Crema e Aroma Espresso jest mieszanką Arabiki i Robusty o intensywnym, długo wyczuwalnym smaku. Szczególnie polecana konsumentom lubiącym zdecydowany smak espresso i doceniającym piękną cremę, długo utrzymującą się na powierzchni napoju.
50% arabica 50% robusta
Lavazza Crema e Aroma jest mieszanką Arabiki i Robusty o intensywnym, długo wyczuwalnym smaku. Szczególnie polecana konsumentom lubiącym zdecydowany smak espresso i doceniającym piękną cremę, długo utrzymującą się na powierzchni napoju.
50% arabica 50% robsta